دانشگاه علوم پزشکی ایران
Iran University of Medical Sciences

تغذیه درمانی در بیماران مبتلا به التهاب روده

 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۱۱/۱۲ | 
"بسمه تعالی"
واحد تغذیه و رژیم درمانی مرکز آموزشی درمانی شفایحیائیان بنا دارد تا در هفته اجرای تغذیه سالم نکاتی تغذیه ای و مفید را در اختیار همکاران وبازدیدکنندگان محترم سایت شفا قرار دهید.

تنظیم کننده : نسرین قنبری،مسئول تغذیه مرکز آموزشی درمانی شفایحیائیان

موضوع روز اول تغذیه سالم : تغذیه درمانی در بیماران مبتلا به التهاب روده

 
تعریف مختصر از بیماری: بیماری التهاب روده که با مختصر شده علمی (IBD ) نیز شناخته شده است شامل دو بیماری متفاوت کرون و کولیت اولسروز بوده و معمولا در میان جوانان از شیوع بالایی برخوردار است.
 
از جمله نکات تغذیه ای مفید  به زبان ساده در بیماران مبتلا به IBD:

۱.مکمل چربی امگا ۳ حیوانی مصرف کنید:
یکی از این مکمل ها روغن ماهی کریل است که خاصیت ضدالتهابی دارد.اگر چربی امگا ۳ گیاهی مانند گیاه کتان را استفاده می کنید این را باید بگویم که تاثیر آن به مانند چربی امگا ۳ حیوانی نیست.

۲.از مصرف شکر و غذاهای کنسروی خودداری کنید:
برای مثال می توان به فروکتوز (قند میوه) اشاره کرد که با افزایش سطح انسولین باعث التهاب می شود.

۳.تا بیماری کنترل نشده از خوردن غلات خودداری کنید:
بسیاری از افراد مبتلا به بیماری التهابی روده حساسیت های گلوتنی (پروتئین آرد کامل) دارند و علاوه بر این ، غلات سطوح انسولین را افزایش می دهند و باعث تقویت التهاب می شوند.

۴.از مصرف مواد شیرین کننده مصنوعی خودداری کنید:
مصرف منظم مواد شیرین کننده مصنوعی مانند اسپلندا می تواند موجب این بیماری و حتی وخیم تر شدن آن شود ، چون این مواد آنزیم های گوارشی را از کار می اندازد و عملکرد روده را دگرگون می سازد.

۵.ویتامین D بگیرید:
ویتامین D همان تاثیر چربی امگا ۳ حیوانی را در مقابله با بیماری التهابی روده دارد. یکی از دلایل موثر بودن ویتامین D این است که به تولید بیش از ۲۰۰ پپتید ضدمیکروبی کمک می کند و این پپتیدها با انواع عفونت مبارزه می کنند.

۶.پروبیوتیک بخورید:
از طریق مصرف غذاهای تخمیر شده یا پروبیوتیک ها ، باکتری مفید فراوانی را وارد بدن خود کنید.مصرف این غذاها باعث بهبود عملکرد دستگاه روده ای می شود.


 








 

 
 
 


کد امنیتی را در کادر بنویسید    
دفعات مشاهده: 275 بار   |   دفعات چاپ: 42 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر